Scoala Gimnaziala
"Ioan Ciurea" Falticeni

                       Programul "Școală după școală"

 

 Obiective. Activităţi 

  Prin derularea programului "Şcoală după şcoală", dorim să oferim servicii alternative de educaţie într-un cadru organizat, să venim în sprijinul tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin. Programul se derulează  după orele de curs, fiind conceput ca o completare a acestora prin:

 - activităţi de aprofundare a cunoştinţelor (cu accent pe scrierea temelor);

- activităţi de recuperare pentru elevii cu dificultăţi cognitive.

 Grupul ţintă

    Grupul ţintă al programului "Şcoală după şcoală" este constitut din elevii claselor     I-IV, a V-a şi a VIII-a. 

Gaficul activităţilor din cadrul programului

 

 "Şcoala - şansa fiecăruia" 

   în baza unui parteneriat cu Fundaţia Filantropică FARA, proiectul „Şcoală după şcoală” (derulat la nivelul claselor I-IV, a V-a şi a VIII-a) a dobândit amploare, implicând, printre altele, şi o dimensiune caritabilă. În această direcţie, cu sprijinul reprezentanţilor fundaţiei şi al domnilor Heinrich Mayer (Rogelya Prod SRL) şi Rudy Hodl („Cronica de Fălticeni”), am constituit 3 grupe de elevi din familii cu o situaţie financiară precară (în total 33 de copii), care să beneficieze de activităţile desfăşurate în cadrul proiectului, sub deviza „Şcoala – şansa fiecăruia”. Acestea au loc o dată pe săptămână, pe parcursul a două ore, conform unui grafic prestabilit, integrat în programul general al proiectului „Şcoală după şcoală”. După cursuri, elevilor li se asigură o masă gratuită, apoi urmează pregătirea suplimentară (de recuperare sau de aprofundare a materiei, după caz). În plus, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Fundaţia FARA le-a oferit acestor copii numeroase cadouri (hăinuţe, jucării ş.a.).

  Proiectul „Şcoală după şcoală” în ansamblul său nu s-ar putea realiza la nivelul unităţii noastre şcolare fără implicarea voluntară a majorităţii dascălilor, care încearcă să-i ajute pe elevi şi în afara orelor de curs. 

Filmulete recente

991 views - 0 comments
1252 views - 0 comments
1281 views - 0 comments
1445 views - 0 comments